Den første boken i trilogien om LIVET I LIBYGD, ble en realitet. Boken utkom høsten 2022

 

 

Torsdag den 10.08.2023 

 Boken beskrives slik: en herlig bok, skrevet i en fin muntlig form og flyt. Forfatterens fortellerstil, som fastholdes gjennom hele boken, passer godt til innholdet og forsterker beskrivelsene av de fargerike personlighetene i en bygd preget av konservatisme, nytenking, avindsjuke, humor, sladder, bygdedyr, gamle gubber, tøffe damer, sorg, savn, jakt, kjærlighet, forviklinger, Ny E6 og nye tider.

Den geografiske beliggenheten er imidlertid ikke særegen for Gudbrandsdalen, da det finnes Libygder hvor som helst i landet. Også bymennesker med røtter til bygda vil kjenne seg igjen.

 

Om forfatteren 

Mogens Lorentzen (1944) fra Harpefoss i Sør-Fron er utdannet som gartner og naturoppsyn.

Med sin breispektra faglige bakgrunn og som et kunnskapsrikt og ekte friluftsmenneske, skriver han meget virkelighetsnært og gjenkjennelig, for alle med kjennskap til bygdelivet og de ulike personlighetenes profesjoner og hobbyer. Ikke minst bygdefolks sterke tilknytning til naturen.

 

Libygd. Hvor ligger Libygd?

Et sted i Midt-Gudbrandsdalen.

Den geografiske beliggenheten og livet i Libygd, er imidlertid ikke særegen for Gudbrandsdalen. Det finnes Libygder og libygdinger over hele landet. Ja også i andre land.

Bymennesker med røtter på bygda. Vil nok i mange tilfelle kjenne seg igjen.

 

På landsbygda, der alle kjenner alle. Fungerer spesielle sosiale mekanismer. Et slags gruppetilhørighetens lim. Men

iblant løsner limet.

 

Libygdinger er ingen homogen masse, de er ulike som folk flest. Noen hisser seg opp over småting. Andre er mer tolerante, tålmodige, likegyldige eller makelige. De har det bra og flyter gjennom livet i den samme rolig tralten som elva Lågen, der den er som breiest.

Enkelte er som fossende vatn i trangeste elveløpet. De lever livet på begge sider. Får utrettet mye, og kan være krevende å omgås, og kjører bestandig over fartsgrensa.

 

De dypt religiøse og lite selvstendig tenkende, søstrene Rakel og Sara Benjaminsen. Er kontraster til Petrus Skordalslibakken, saueeieren og tennpluggen av det enkle slaget.

På lørdag skal du få noen klipp Livet i Libygd. Så følg med.

Ta gjerne en titt på min hjemmeside www.mogenslorentzenbok.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg